/1920.jpg/fotball avdelingen.jpg/sifhuset.jpg

SIF - med lange tradisjoner

SIF var det dominerende fotballaget både i Stavanger og på Vestlandet frem til 1945 og hadde sin storhetstid i 1920-årene, med semifinale i cupen i 1929 og i 1930. Det ble tap i begge semifinalene, noe som også ble utfallet for SIF i semifinalene i 1912 og i 1914.

Etter hvert ble Viking og Vidar de beste klubbene i Stavanger, og SIF hadde fram til 2008 ikke spilt i noen av de to øverste divisjonene på lang tid. Siste halvdel av 2000-tallet betydde derimot stor sportslig opptur for klubben. I 2006 rykket SIF opp fra tredje divisjon, med Roger Nilsen som trener, og laget spilte sesongene 2007 og 2008 i 2. divisjon med Cato André Hansen som hovedtrener. I 2008 gikk SIF helt til topp i sin avdeling i 2. divisjon og rykket dermed opp til Adeccoligaen. Klubben rykket ned igjen i løpet av 2009-sesongen med en solig margin på 10 poeng fra sikker plass. I 2010 må store deler av laget bygges på nytt. Flere sentrale personer har gitt seg, blant annet keeper Bo Andersen, spissen Rolv Magne Olsen og, med kanskje størt betydning, spillende trener Cato André Hansen. Nyansatt hovedtrener er Kristian Sørli som får med seg Oddbjørn Fiskå og Thomas Pereira i trenerteamet. For 2010 blir samtidig budsjettet til klubben halvert, fra 8 til 4 millioner kroner. Dette medfører at spillernes kontrakter må reforhandles. Målet for sesongen 2010 er uansett opprykk og retur til Adeccoligaen. Det endte derimot med jumboplass og SIF måtte belage seg på spill i 3. divisjon i 2011. Sesongen 2011 var en viktig sesong for SIF. Klubben måtte stabilisere seg etter noen turbulente år. Hovedtrener var Oddbjørn Fiskå. Med seg hadde han Eirik Tangen. Det var ønskelig å få på plass en tropp som kunne være med i toppen av 3 div. Dette lyktes klubben med. Det ble en fin miks av spillere utenfra, og en stor andel unde lovende spillere fra SIF. Det var videre en målsetning å få på plass en god treningskultur, og å dyrke videre SIFs spillestil. Laget endte på 5 plass i 3 div avd 6. Det ble lagt en godt grunnlag for fremtiden i 2011.

I 2012 håper laget å ta ytterlige skritt, og være med helt i toppen av 3 divisjon.

Anlegg 

SIF har eget anlegg med klubbhus beliggende ved Schankeholen/Bekkefaret i Hillevåg bydel. Anlegget består av én kunstgressbane, én grusbane, to knottebaner, samt et treningsfelt/balløkke. I løpet av vinteren 2004 ble det lagt nytt grusdekke og satt opp flomlys på knottebanene. Klubbhuset blir blant annet benyttet til møter, spillertilstelninger, årsavslutninger og lignende. SIFs anlegg er kommunal eiendom og tilhører med andre ord ikke klubben. Anlegget kan derfor også benyttes av andre idrettslag, men SIF er primær bruker.

Ettersom klubbhuset på "Siffen" - som lagets hjemmebane blir kalt - er kommunal einendom har SIF fått sin egen brakke. Denne er en litt eldre arbeidsbrakke som ble fraktet med «politieskorte» fra Dusavik. Oppussing er gjort på dugnad av klubbens ledere. Brakka inneholder kiosk, kontor, tv-stue og to toaletter.

Prominente personer

Prominente spillere:

  • Per Ravn Omdal (20.08.1947-) norsk idrettsleder, president i Norges Fotballforbund (1987-1992) og visepresident i UEFA, startet sin aktive karriere i SIF.
  • Per Figved fra SIF spilte fire sesonger som profesjonell fotballspiller i Frankrike på 50-tallet i klubbene FC Sochaux og FC Grenoble.
  • Inge Paulsen spillte for Lyn Storhaug,FK Vidar,Viking FK,FC Souchaux,Rouen og SIF.Var bl.a trener for Bryne og senere SIF

Følgende personer fra SIF har mottatt NFFs ærestegn:

Dommere fra SIF med internasjonale oppdrag: